Wat scharrelt er zoal rond op ons erf?

Ons varken

Onze varkens  zijn van het ras Bonte Bentheimer. Ze leven bij ons in onze tuin. Daar kunnen ze de hele dag zich zelf  zijn. Wij voeren veel ruwvoer, bv. voederbieten, gekookte aardappelen, kuil/hooi en tuin afval enz. Hierdoor is de vlees-kwaliteit optimaal. Onze jonge biggen zijn van eigen erf of afkomstig van een biologische boer die op authentieke wijze boert.

Ons schaap

De Wiltshire Horn is een van de oudste cultuur rassen van de wereld. Wij werken met stamboek dieren. De kudde begraast een natuurgebied in Zuidwolde, waar ze de bereklauw bestrijden en zo de biodiversiteit verhogen en de natuur weer in balans brengen. Het zijn ontzettend mooie dieren en smaken heerlijk.

Onze geit

Onze Hollandse geiten met lange sik zijn er voor de liefhebbers. Deze dieren komen van een biologische boer en worden door ons met de fles grootgebrach. Dit doen wij bewust om controle te houden over de kwaliteit van hun leven. En ook dat is terug te proeven in de kwaliteit van het vlees.

Onze tuin

Samen met onze dieren maken wij de moestuin. De varkens wroeten in de aarde, wat de grond luchtig maakt voor beplanting. De mest van de dieren zorgt dat de moestuin vruchtbaar is en goed gecultiveerd blijft voor onze gewassen. Op die manier telen wij smaakvolle groenten en kruiden waar wij weer iets lekkers van kunnen maken.
Het leven en koken met de seizoenen staat bij ons voorop. Dan smaken de groenten op hun best en hoeven we zo min mogelijk producten te gebruiken van een andere herkomst.